Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 5 parówek
- 5 dużych albo 10 małych plasterków sera
- sos barbecue
- 1 jajko
Przygotowanie naszego dania jest nad wyraz proste - najpierw rozwijamy ciasto i, najlepiej przykładając do niego jedną parówkę, wymierzamy odpowiednią jego ilość, pamiętając o zakładkach na boki. Gdy wszystko mamy odmierzone, ciasto kroimy na odpowiedniej wielkości prostokąty i smarujemy sosem BBQ.
Oczywiście zamiast własnej roboty sosu użyć możecie kupnego, jednakże podejrzewam, że smak będzie zdecydowanie gorszy. Teraz nadszedł czas na parówkę, którą obwijamy serem, a następnie kładziemy na cieście i zawijamy w zgrabny rulonik.
Gdy wszystkie parówki są ładnie zawinięte, nacinamy nasze dzieła w taki sposób:
Następnie smarujemy je roztrzepanym jajkiem i dajemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Tak przygotowane parówy lądują w piekarniku na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 150 st. C. Warto doglądać ich na bieżąco. Gdy ciasto będzie ładnie zarumienione, możemy mieć pewność, że nasze danie jest gotowe :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz